Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок оформлення податковою службою матеріалів про адміністративні правопорушення визначений

Реклама

ДПАУ затвердила Інструкцію по оформленню органами державної податкової служби матеріалів про адміністративні правопорушення. Тепер оформлення матеріалів про адміністративні порушення, виявлення яких покладене на органи податкової служби, проводитиметься не лише згідно КоАП, Закону "Про державну податкову службу в Україні" і іншим загальним нормативним актам, але і відповідно до цього документу.

Протокол про адміністративне правопорушення повинен складатися в двох екземплярах відносно кожної особи, админправонарушение, що зробило. Реквізити протоколу заповнюються на державній мові. Закреслення і виправлення відомостей в нім не допускається. Справи про адміністративне правопорушення розглядаються керівником або заступником керівника органу податкової служби. Термін розгляду справи не може перевищувати 15 днів з дати отримання протоколу і інших матеріалів справи. Особа, що розглядає справу, може прийняти рішення про звільнення порушника від відповідальності, обмежившись усним зауваженням, яке детально мотивується в постанові про админправонарушении. Постанова про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржена у вищестоящий орган або до суду. Органи податковою повинні розглянути скаргу на таку постанову впродовж 10 днів з дня її вступу.

Згідно ст. 255 КоАП органи державної податкової служби уповноважені складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах про порушення прав на об'єкт інтелектуальної власності (ст. 51-2 КоАП)про порушення порядку проведення розрахунків (ст. 155-1 КоАП)про порушення правил нарахування, сплати і обліку податків (ст. 163-1- 163-4)про порушення порядку здійснення госпдіяльності (ст. 164 КоАП)про зберігання і транспортування алкоголю і тютюнових виробів без акцизних марок (ст. 164-5) і про фальсифіковані алкогольні напої і тютюнові вироби (ст. 177-2). Згідно ст. 234-2 КоАП органи податковою розглядають справи про ухилення від подачі декларації про прибутки (ст. 164-1) і про порушення порядку подачі фінансової звітності і ведення бухобліку при ліквідації юрособи (ст. 166-6).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини