Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР просить погоджувати з нею угоди нерезидентів і призначення на посади керівників фондових бірж і депозитаріїв

15 січня 2010, 11:47
199
0
Реклама

ГКЦБФР має намір зобов'язати біржі і депозитаріїв погоджувати з нею усі угоди по купівлі нерезидентами більше 50 % їх акцій і погоджувати з нею кандидатури, що призначаються ними на керівні посади. Що відповідає проект закону "Про внесення змін до Закон "Про цінні папери і фондовий ринок"" був обнародуваний на офіційному сайті ГКЦБФР.

Як вже вказувалося вище, ГКЦБФР має намір зобов'язати біржі і депозитаріїв погоджувати з нею усі угоди по купівлі нерезидентами більше 50 % їх акцій. Таким чином, у разі схвалення проекту закону ВР купівля нерезидентом більше 50 % акцій депозитарію або фондової біржі або збільшення долі до контрольного пакету буде можливе тільки за наявності письмової згоди ГКЦБФР. Для того, щоб отримати згоду, продавцеві необхідно буде надати в ГКЦБФР інформацію про фінансовий стан і діловій репутації майбутнього власника. Окрім цього, Комісією в проекті прописані додаткові повноваження, згідно з якими ГКРБФР проводитиме усі узгодження кандидатур на посаді керівників фондових бірж і депозитаріїв. Іншими словами, ГКЦБФР хоче отримати повноваження, аналогічні повноваженням НБУякий на сьогодні в обов'язковому порядку погоджує призначення на керівні посади у банках.

До речі, раніше набуло чинності рішення ГКЦБФР про внесення змін у Положення про здійснення фінансового моніторингу учасниками ринку цінних паперів. Серед іншого змінені вимоги до персоналу суб'єктів финмониторинга (фондових бірж, торговців цінними паперами, депозитаріїв, емітентів, інститутів спільного інвестування, компаній з управління активами), якого призначають відповідальним за проведення финмониторинга. У перелік документів, необхідних для призначення на посаду особи, відповідальної у фінустанові за финмониторинг, додалася довідка про відсутність судимостівидавана органами внутрішніх справ. Довідка повинна містити повну інформацію про відсутність будь-якого виду судимості, а не тільки за фінансово-економічні злочини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини