Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Правил дорожнього руху внесено зміни: кого це стосується

17 листопада 2020, 12:05
23022
0
Реклама

Постановою від 11 листопада 2020 № 1105 Кабмін вніс зміни в Правила дорожнього руху. Нова редакція ПДР набула чинності з дня опублікування постанови № 1105, 17 листопада.

Зокрема, нова редакція правил передбачає, що на дорозі із смугою для маршрутних транспортних засобів дозволяється рух та зупинка велосипедистів.

Щодо навчання водіїв

Виключено положення, яким особі, яка навчає водінню, дозволялось не пристібатися ременями безпеки, якщо за кермом учень.

Мотоцикли з боковим причепом тепер належать до категорії А замість В1.

Транспортні засоби (за винятком автобусів), які використовуються для навчання (раніше мова йшла лише про автомобілі) повинні бути обладнані додатковими педалями зчеплення (у разі коли конструкція ТЗ передбачає педаль зчеплення), акселератора (у разі коли конструкція ТЗ допускає можливість обладнання такою педаллю) і гальмування, дзеркалом або дзеркалами заднього виду для спеціаліста з підготовки водіїв.

Щодо обов'язків пішоходів та пасажирів

Визначено, що у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

Пасажири, користуючись транспортним засобом, повинні під час пересування на ТЗ, користуватися засобами пасивної безпеки (підголовниками, ременями безпеки, де їх установка передбачена конструкцією), крім пасажирів з інвалідністю, фізіологічні особливості яких унеможливлюють користування ременями безпеки), а на мотоциклі і мопеді - в застебнутому мотошоломі.

Перевірити АЗС та СТО, послугами яких ви користуєтеся, на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Щодо номерних, розпізнавальних знаків, написів і позначень

Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, крім випадку закріплення заднього номерного знака на додатковому обладнанні, що призначене для тимчасового перевезення багажу або вантажу, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чисті і достатньо освітлені.

"Інформаційна таблиця небезпечного вантажу" замінена "Табличкою оранжевого кольору".

Також змінено табличку 7.5.8 до дорожнього знака.

Попереджувальний знак 1.40 "Кінець дороги з удосконаленим покриттям" замінено таким знаком:

Вам також буде цікаво:

Верховний Суд роз'яснив, як правильно перетинати пішохідний перехід

Службове авто не підлягає обов'язковому технічному огляду

Суд може звернути стягнення і на незареєстроване майно боржника: ВС

Прошиті та пронумеровані копії документів можна завіряти на останньому аркуші: ВС

Сформувати безпрограшну позовну заяву? Зазирнути в майбутнє й наперед дізнатися рішення суду. Фантастика? Ні! Це нова реальність. ЛІГА:ЗАКОН презентувала Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини