Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ спростив процедуру отримання грошової допомоги через поштових операторів

Реклама

Нацбанк спростив для операторів поштового зв'язку процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, грошової допомоги, субсидій та інших виплат населенню.

Зазначені зміни внесено постановою Правління НБУ від 12 листопада 2020 року № 145 до Положення про здійснення установами фінансового моніторингу. Постанова набрала чинності 14 листопада 2020 року.

Це рішення дасть змогу операторам поштового зв'язку безперебійно забезпечувати виплати пенсій і грошової допомоги за відсутності автоматизації в їх відділеннях, роз'яснили в Нацбанку.

Відтепер працівник поштового оператора під час виплати на суму від 5 тис. до 30 тис. грн. для ідентифікації та верифікації має лише звірити ідентифікаційні дані клієнта із зазначеними даними у виплатних документах або бланках поштових переказів. Після звіряння і клієнт, і представник поштового оператора проставляють власноручні підписи у виплатних документах.

Виплатні документи мають бути оформлені належним чином та зберігатися протягом строків, визначених Законом про фінансовий моніторинг.

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність банку, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Електронні гроші в Україні: що зміниться для користувачів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини