Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємець використовує своє житло в госпдіяльності: чи матиме пільгу з податку на нерухоме майно

Реклама

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області поінформували, що відповідно до підпункту 266.4.3 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачується на відповідній території з об'єктів житлової нерухомості, для фізичних осіб не застосовуються до об'єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, зокрема здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності.

Тобто якщо фізичні особи фактично здійснюють підприємницьку діяльність за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) та є власниками об'єктів житлової нерухомості, про що зазначається у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, то при нарахуванні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до таких об'єктів житлової нерухомості пільга застосовуватись не буде.

Що стосується об'єктів нежитлової нерухомості, то незалежно від виду діяльності, зазначеного у виписці, пільга у вигляді зменшення бази оподаткування на них не розповсюджується.

Податківці нагадали, що пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у вигляді зменшення бази оподаткування на об'єкт/об'єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, передбачені підпунктом 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу.

Пільги встановлюють сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини