Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дія норм, що дозволяють отримувати від держави допомогу по частковому безробіттю, можуть продовжити ще на рік

14 січня 2010, 15:48
323
0
Реклама

Продовжити дію норм, що дозволяють отримувати від держави допомогу по частковому безробіттю особам, що частково втратило зарплату, у зв'язку з призупиненням роботи виробництва пропонує народний депутат Андрій Сенченко (фракція БЮТ). Ця ініціатива була озвучена парламентарем в проекті закону, зареєстрованому в парламенті під номером 5491-1.

Отже, законопроектом пропонується продовжити до 1 січня 2011 роки дія статей 24-26 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття"якими передбачається механізм надання допомоги по частковому безробіттю особам, у разі втрати ними частини заробітної плати унаслідок примусового скорочення потужностей виробництва або робочого часу внаслідок економічної кризи. Окрім цього, проектом закону пропонується виключити із законодавства норму, що обмежує надання вищезгаданої допомоги, у разі, якщо особа відмовилася від працевлаштування на запропоновану роботу на іншому підприємстві. Додатково для працедавців встановлюється обов'язок не звільняти таких працівників з виробництва "за домовленістю сторін" або "у зв'язку зі змінами в організації виробництва". У випадку якщо працедавець все ж звільнить такого працівника, він повинен буде повернути Фонду соцстрахування на випадок безробіття повну суму компенсації (допомозі) по частковому безробіттю за увесь період її надання Фондом.

Вищезгадані статті були введені Законом "Про внесення змін до деяких законів України по послабленню впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення" і діяли до 1 січня 2010 року. До речі, раніше Кабмін запропонував парламенту посилити відповідальність працедавців у сфері загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Кабмін хоче навчити працедавців відповідальності".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини