Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 9 листопада "червоний" рівень епіднебезпеки діє в 199 адмінодиницях

Реклама

З 9 листопада до «червоного» рівня епідемічної небезпеки віднесено 199 адміністративних одиниць з 23 областей.

Водночас до «помаранчевого» рівня за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС від 6 листопада потрапили 418 адміністративних одиниць.

Такі дані наведено на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я.

Перелік адміністративних одиниць із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки збільшено на 86 міст і районів. Зокрема, до нього увійшли всі 28 адміністративних одиниць Житомирської області та 31 адміністративна одиниця Полтавської області у зв'язку з тим, що там 5 днів поспіль показник заповненості ліжок, відведених для надання допомоги хворим на COVID-19, перевищує 75 %.

За останній тиждень до «червоного» рівня епідемічної небезпеки додалися два обласні центри - міста Краматорськ та Запоріжжя з рівнем захворюваності 383 особи на 100 тисяч населення.

Загалом до «червоного» рівня віднесено 13 обласних центрів: Житомир, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Краматорськ, Ужгород, Запоріжжя, Миколаїв, Полтава та Суми.

На межі з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки знаходяться ще 5 обласних центрів: Тернопіль з показником захворюваності 319 осіб на 100 тисяч населення, Сєвєродонецьк - 314, Вінниця - 309, Київ - 299, Херсон - 292.

У разі збереження тенденції щодо погіршення епідемічної ситуації і недотримання протиепідемічних норм зазначені населені пункти також можуть потрапити до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, зокрема, потрапили 11 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Тернопіль, Львів, Дніпро, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Одеса, Херсон, Черкаси та столиця, місто Київ.

Віднесення до «помаранчевого» рівня означає заборону проведення масових заходів на понад 20 осіб, перевезення громадським транспортом пасажирів у кількості більше ніж є посадкових місць, заборона торгівлі з кількістю відвідувачів більше ніж 1 людина на 10 кв. м. Ресторани та кафе можуть працювати лише на виніс та із заповненістю залів не більше 50 % посадкових місць, заборонено дискотеки і роботу нічних клубів, обмежено планові госпіталізації. Також забороняється виїзд дітей на оздоровлення та відпочинок, а також робота закладів соціального захисту.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Заходи щодо діагностики та тестування на COVID-19, доступу населення до вакцини: що передбачає постанова ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини