Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До суддів можуть пред'явити нові вимоги

14 січня 2010, 12:46
356
0
Реклама

Доповнити список вимог, що пред'являються до суддівської діяльності, пропонують народні депутати Андрій Портнов і Володимир Пилипенкощо представляють в парламенті фракцію БЮТ. Свої ініціативи парламентарі виклали в проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 5514.

Зокрема, проектом закону пропонується заборонити нагородження суддів державними нагородами або якими-небудь іншими нагородами, орденами, грамотами і іншими відзнаками до їх виходу на пенсію або у відставку, відобразив цю заборону в ст. 5 Закону "Про статус суддів"що пред'являє вимоги до суддів. Для реалізації цієї норми автори документу також пропонують внести зміни і в Закон "Про державні нагороди України".

На сьогодні таких обмежень не існує, а ст. 5 Закону про статус суддів вказує лише на наступні обмеження: суддя не може належати ні до політичних партій, ні до профспілок, брати участь в політичній діяльності або мати представницький мандат, обіймати будь-які інші оплачувані посади, виконувати іншу оплачувану роботу, окрім наукової, викладацької або творчої. До речі, Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно діяльності третейських судів і виконання рішень третейських судів" ВР заборонила держсуддям і суддям КСУ бути третейською. Детальніше про Закон - в матеріалі "Хлопці, давайте жити дружно"!.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини