Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє новий Порядок надання держорганами, держреєстраторами інформації про клієнта для первинного фінмоніторингу

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив новий Порядок надання державними органами, державними реєстраторами на запит суб'єкта первинного фінансового моніторингу інформації про клієнта.

Відповідна урядова постанова № 968 від 21 жовтня 2020 року набрала чинності 24 жовтня.

З повним текстом зазначеної постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Новий Порядок визначає механізм надання державними органами, державними реєстраторами на запит суб'єкта первинного фінансового моніторингу інформації, що стосується належної перевірки клієнта (далі - інформація про клієнта), у разі неможливості безоплатного отримання інформації із загальнодоступних державних електронних реєстрів.

Запит щодо надання необхідної інформації про клієнта надсилається суб'єктом первинного фінансового моніторингу державному органу (за місцезнаходженням такого органу) та/або державному реєстратору (незалежно від місцезнаходження такого державного реєстратора) у письмовій формі, підписується керівником суб'єкта або особою, яка його заміщує. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу, який провадить свою діяльність одноособово, без утворення юрособи, підписує запит безпосередньо. Запит може надсилатися також в електронній формі. Формат електронної взаємодії та форма надання інформації визначаються відповідними державними органами.

У запиті зазначаються підстави для надання державними органами, державними реєстраторами інформації про клієнта та її перелік, а також відомості, що дозволяють однозначно ідентифікувати клієнта.

Для підтвердження інформації щодо статусу суб'єкта державні органи, державні реєстратори звертаються до Держфінмоніторингу в електронній та/або паперовій формі.

Держфінмоніторинг надає інформацію протягом двох робочих днів з дня надходження звернення державного органу та/або державного реєстратора.

Запит суб'єкта не може стосуватися надання консультацій і роз'яснень положень законодавства.

Державні органи, державні реєстратори безоплатно надають протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту суб'єкту первинного фінансового моніторингу інформацію про клієнта.

Юристу необхідно бути постійно в курсі останніх новин і подій на ринку юридичних послуг. Професіння видання ЮРИСТ&ЗАКОН - достовірне джерело важливої інформації для всієї юридичної спільноти: правова картина тижня, аналіз актуальної судової практики та практичні поради експертів. Скористайтеся унікальною пропозицією: оформлюйте передплату на півроку або рік - та отримайте безкоштовний доступ до кінця 2020 року.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини