Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджено додатковий механізм захисту ЄДР

Реклама

ДП «НАІС» оновило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, повідомили в державному підприємстві.

Зокрема, в цьому оновленні було запроваджено додатковий метод ідентифікації користувача з використанням одноразового паролю на етапах прийняття документів, затвердження реєстраційної дії та відмови.

«Це важливий крок для запобігання рейдерству у ЄДР через злом робочих місць нотаріусів та реєстраторів. З моменту оновлення, під час підписування заяви, затвердження реєстраційної дії або відмови, нотаріус або реєстратор має за допомогою одноразового тимчасового паролю підтвердити, що саме він проводить ці дії. Це значно знизить ризики використання робочих місць нотаріусів/реєстраторів для рейдерських дій», - підкреслив генеральний директор ДП «НАІС» Олексій Бережний.

Крім того, в оновленні було реалізовано такі зміни:

- виправлено помилки у відображенні відомостей, отриманих від органів державної влади щодо відокремлених підрозділів юридичних осіб;

- додано форму подання документів «Паперова поштовим відправленням» для реєстраційної дії «Внесення рішення про заборону вчинення реєстраційних дій»;

- додано можливість обрання виду установчого документа при виконанні реєстраційної дії «Державна реєстрація переходу юридичної особи на діяльність на підставі власного установчого документа або модельного статуту»;

- при проведенні реєстраційної дії «Внесення судового рішення щодо припинення провадження у справі про банкрутство фізичної особи - підприємця» додано можливість видалення/редагування сутностей:

• Ліквідатор;

• Розпорядник майна;

• Управитель майна.

Захистити своє майно від дій чорних реєстраторів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Держреєстратори зможуть перевіряти достовірність судових рішень онлайн

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини