Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2010 році сільгосппідприємствам, винарям, що реалізовують свою продукцію, пом'якшили порядок сплати ФСН

13 січня 2010, 17:04
474
0
Реклама

2010 рік приніс непогані новини для сільгосппідприємств, які, разом з іншою своєю діяльністю, займаються реалізацією власної продукції підприємствам вторинного виноробства. А усе тому, що починаючи з 1 січня 2010 року діють нові податкові правилазгідно з якими до прибутків, отриманих платником податків від реалізації сільгосппродукції власного виробництва і продуктів її переробки, включаються прибутки від реалізації ряду підакцизної продукції підприємствам вторинного виноробства. Про це свого часу нагадували ДПАУ і Минагрополитики.

Це правило діє лише відносно деяких видів продукції, а саме - тих, які класифікуються по кодам 2204 29 - 2204 30 УКТЗЕД. На сьогодні реалізація вказаних видів продукції підлягає обкладенню фіксованим сільгоспподатком (ФСН). Нові правила нададуть сільгосппідприємствам додаткові можливості для розширення своєї діяльності і дозволять іншим суб'єктам претендувати на схему оподаткування ФСН.

Незважаючи на той факт, що постанова КМУ набула чинності ще в середині минулого, 2009-го, року, - новий податковий порядок почав застосовуватися лише з початку нинішнього року. Причина тому - положення п. 8 ст. 2 Закони "Про фіксований сільськогосподарський податок"що забороняють міняти порядок сплати податків і зборів впродовж одного і того ж звітного року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини