Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковується дохід членів виборчих комісій: ДПС

Реклама

В Україні триває виборчий процес і актуальним питанням на сьогодні для членів територіальних та дільничних виборчих комісій, які працюють на підставі цивільно-правових договорів, а також тих, що здійснюють повноваження не на платній основі, є оподаткування доходу у вигляді коштів, отриманих зазначеними членами виборчих комісій, а також відображення цього доходу в податковій звітності.

Відповідне роз'яснення з цього питання надала Державна податкова служба.

Сума винагороди, яку отримують голова, заступник голови, секретар або в разі їх відмови інші члени територіальної виборчої комісії, дільничної виборчої комісії на підставі укладеного цивільно-правового договору, оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 %. Цей дохід відображається податковим агентом у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу «102».

При цьому в таблиці 6 Звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування члени виборчої комісії, з якими укладені договори цивільно-правового характеру, відображаються з кодом застрахованої особи «64».

Крім того, оплата праці членів виборчих комісій (зокрема тих, що здійснюють повноваження не на платній основі) в день місцевих виборів, дні встановлення підсумків голосування та результатів місцевих виборів включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків як інший дохід з відповідним оподаткуванням. Він відображається податковим агентом у податковому розрахунку ф. № 1ДФ під ознакою доходу «127».

Як виборці коментують передвиборчі кампанії кандидатів? Використовуйте сучасну систему для аналізу медіапростору Semantrum для аналізу реакцій аудиторії. Замовляйте тест або купуйте Semantrum зі знижкою 30 %.

Читайте також:

ЦВК запустила чат-бот про місцеві вибори

Карантин: затверджено протиепідемічні заходи під час проведення виборів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини