Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повернути частину процентів за користування іпотечним житловим кредитом?

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Київській області нагадали, що платник податку - резидент може повернути частину суми сплачених процентів за користування іпотечним житловим кредитом, використавши право на податкову знижку, за умови наявності документального підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки:

- кредитного договору і нотаріально завіреного договору іпотеки;

- відповідних платіжних документів, де чітко визначено суму сплачених відсотків за користування іпотечним кредитом, прізвище, ім'я, по батькові платника податку як платника цих процентів (рахунок з відбитком каси про перерахування коштів, платіжне доручення банку з відміткою про перерахування коштів);

- паспорта платника податку з позначкою про реєстрацію за місцезнаходженням житлового будинку (квартири, кімнати), щодо якого оформлено іпотечний житловий кредит.

Копії цих документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом.

Якщо понесені витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, то платник зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

У Головному управлінні ДПС у Київській області також звернули увагу, що податкова декларація про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки за наслідками 2019 року подається по 31 грудня 2020 року включно.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Як можна частково повернути витрати на страхування життя

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини