Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дарницький суд заборонив поширення книги "Справа Василя Стуса" через згадки про Медведчука

Реклама

Сьогодні, 19 жовтня, Дарницький районний суд міста Києва виніс рішення у справі №753/12294/19 за позовом Віктора Медведчука до Вахтанга Кіпіані, ТОВ «Видавництво «Віват», підприємства «Юнісофт» про захист честі, гідності та ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Суд частково задовольнив позов, визнавши недостовірними та такими, що порушують особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі та гідності, недоторканості ділової репутації, декілька фраз із книги "Справа Василя Стуса".

Також суд зобов'язав видалити з книги "Справа Василя Стуса" інформацію про особу Віктора Медведчука та заборонив розповсюджувати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса" до усунення порушення особистого немайнового права позивача.

Крім того, Дарницький районний суд заборонив Вахтангу Кіпіані та видавництву «Віват» поширювати інформацію, пов'язану з книгою, у пресі, на радіо, телебаченні, в інтернеті та інших ЗМІ, використовувати інформацію, яка міститься у вказаних розділах книги та надає можливість ідентифікувати Віктора Медведчука як дійову особу твору.

Видавництво "Віват" повідомило, які саме фрази з книги "Справа Василя Стуса" мають бути видалені відповідно до рішення суду, а також зазначило, що оскаржуватиме рішення в апеляції.

"Заява буде подана як тільки ми отримаємо повний текст рішення суду", - йдеться у повідомленні.

Як тільки відповідне судове рішення з'явиться в системі, з ним можна буде ознайомитись в системі VERDICTUM, знайшовши його за номером справи № 753/12294/19. Протестувати систему можна за посиланням.

Також ви можете скористатись сервісом "Референт" у системі VERDICTUM, в якому можна контролювати появу нових судових рішень в історії справи.

Наприклад, ви можете відкрити Ухвалу від 02.10.2019 Дарницького районного суду м.Києва у справі № 753/12294/19, натиснути кнопку "Зв'язки" та обрати пункт "Контроль історії справи".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини