Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент і хотів би, але не може розпустити ВР у разі неприйняття проекту його Конституції

13 січня 2010, 11:08
216
0
Реклама

Президент України Віктор Ющенко знову заявляє про намір ініціювати розпуск Верховної Ради у разі неприйняття запропонованого ним проекту нової Конституції. Про це повідомила напередодні прес-служба глави держави.

Як відмітив Віктор Ющенко, якщо впродовж 100 днів після внесення проекту до парламенту він не буде розглянутий і процедурно спрямований до Конституційного Суду, він винесе проект на обговорення громадськості і ініціюватиме позачергові парламентські вибори.

В той же час, пропагуючи ідею нової конституційної реформи, Президент, видно, вирішив не враховувати положення нині чинною Конституції. А в ній говориться, що право розпустити парламент має тільки Президент. До того ж, як відзначається в ч. 5 ст. 90 Основного Законуповноваження Верховної Ради не можуть бути достроково припинені Президентом в останні шість місяців терміну повноважень Верховної Ради або Президента. Отже нині депутатам точно не варто панікувати, ним поки що нічого не загрожує, принаймні, до виборів нового Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини