Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зеленський підписав Указ про передачу сільгоспземель з державної в комунальну власність

Реклама

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин», який передбачає передачу земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента.

За словами Президента, цей крок завершить реформу з децентралізації.

«Ключовий момент, без якого децентралізація не може бути в Україні завершена. Це передача земель безпосередньо громадам», - сказав він.

Зазначається, що 26 жовтня усі новостворені громади отримають землі в комунальну власність та зможуть використовувати кошти від землекористування для свого розвитку.

Володимир Зеленський розповів, що загалом місцеве самоврядування отримає у власність понад 2 млн га землі.

«Ми повертаємо землі людям. З центру - на місця. Це логічно й справедливо. Важливо, що закон забороняє продаж земель комунальної власності. І це - гарантія, що наступні покоління українців залишатимуться господарями своєї землі», - сказав Президент.

Читайте також:

Як зареєструвати право власності на земельний пай: роз'яснення Мін'юсту

Плата за землю з фізосіб: що змінилося у 2020 році

Захистити своє майно від рейдерів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини