Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент має намір встановити держмонополію на лотереї

12 січня 2010, 13:46
214
0
Реклама

Встановити державну монополію на здійснення лотерейної діяльності пропонує народний депутат Валерій Крайній (фракція БЮТ). Що відповідає законопроектщо містить цю ініціативу, був зареєстрований у ВР під номером 5417-2.

Як вже вказувалося вище, парламентар пропонує ввести монополію держави на проведення лотереї. Таким чином, у разі прийняття проекту закону усі види лотерей, окрім державної, будуть заборонені. Проте це не означає, що до лотерейної діяльності не матимуть доступу недержавні компанії. Адже згідно з проектом державними пропонується вважати санкціоновані (внесені Мінфіном в Єдиний реєстр лотерей) державою лотереї. Окрім цього, для операторів лотерей документом встановлюються обмеження у вигляді обов'язкового 100-мільйонного (у гривнях) розміру власного капіталу на кінець кожного календарного року, а також мережі розповсюджувачів з 5 тис. точок поширення. Придбай статус оператора можна буде пройшовши конкурсний відбір, який проводитиметься Мінфіном один раз в 20 років.

До речі, аналогічний проект Закону раніше подав у ВР народний депутат Антон Яценко (фракція БЮТ) (реєстраційний № 5417). Зокрема, парламентар запропонував внести зміни Цивільний кодекспередбачивши в нім норму що забороняє проведення в Україні будь-яких лотерей, окрім державних. При цьому пан Яценко запропонував ухвалити Закон "Про впровадження монополії держави на здійснення лотерейної діяльності", який би врегулював ринок лотерей. Передбачається, що проведення лотерей здійснюватиме центральний орган держвлади, який повинен визначити Кабмін. Також документом забороняється поширення на території України лотерей, організованих за її межами, і їх реклама. За порушення заборони на проведення лотерей суб'єкт нестиме фінансову, адміністративну і карну відповідальність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини