Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінились критерії для визначення карантинних зон: опубліковано постанову

Реклама

На засіданні 16 вересня Кабмін ухвалив ініційовані МОЗ зміни до постанови щодо встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів.

Тепер з'явився текст постанови № 848, відповідно до якої встановлено наступні умови для визначення карантинних зон.

Ознайомтесь із повним текстом постанови в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації в системах, протестувавши їх.

"Зелена" зона

У регіоні з показником захворюваності на COVID-19 меншим, ніж базовий, встановлюється "зелений" рівень епідемічної небезпеки.

Відповідно до внесених змін, скасовано заборону щодо проведення концертів.

Однак в цій зоні заборонили відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше ніж 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

"Помаранчева" і "жовта" зони

У разі перевищення в регіоні базового рівня захворюваності на 100 тис. населення на території окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону встановлюються такі рівні епідемічної небезпеки:

Рівень епідемічної небезпеки

Райони, міста обласного значення з кількістю населення менше 70 тис. осіб, обласні центри, мм. Київ і Севастополь

Райони, міста обласного значення з кількістю населення 70 тис. осіб і більше

"Жовтий"

від 40 до 160

від 40 до 120

"Помаранчевий"

більше 160

більше 120

У разі коли на території окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону, чисельність населення яких становить 75 та більше відсотків всього населення регіону, встановлено "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки, "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території такого регіону в цілому.

"Помаранчевий" рівень небезпеки встановлюється у разі:

- завантаженості від 50% до 75% ліжок у закладах охорони здоров'я протягом п'яти днів підряд;

- проведення в регіоні тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу протягом п'яти днів підряд у кількості меншій, ніж 24 на 100 тис. населення щодня.

У "помаранчевій" зоні виключено заборони на:

- проведення культурних заходів;

- перевезення пасажирів автомобільним (крім таксі) та міським електричним транспортом у міському, приміському, міжміському, міжрайонному сполученні у кількості більш як 50% кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначених в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

Дозволено надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров'я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

"Червона" зона

Встановлюватиметься за спільним рішенням Державної та регіональної комісій ТЕБ та НС  у разі:

- завантаженості більше 75% ліжок у закладах охорони здоров'я регіону протягом 5 днів поспіль;

- перевищення середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19 на 100 тис. населення за 14 днів більше ніж у 5 разів.

Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також: «Зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні епідемічної небезпеки: що заборонено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини