Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення про визначення митної вартості більше не оформлятиметься у вигляді окремого акту

11 січня 2010, 13:10
720
0
Реклама

Держмитслужба пропонує змінити механізм відображення митними органами рішення про визначення митної вартості товарів. Що відповідає проект наказущо пропонує оформляти рішення не окремим актом, а заносити його прямо в акт перевірки платника податків, був обнародуваний на офіційному сайті Держмитслужби.

Згідно з документом, рішення про визначення митної вартості не оформлятиметься у вигляді окремого акту. Замість цього зведення про визначену митним органом митної вартості товару і методі її визначення будуть заноситися у відповідний акт перевірки (камеральной або документальною). Свої аргументи незгоди з визначеною митним органом митною вартістю суб'єкти ВЭД зможуть викласти в скаргах, які подаються у рамках процедури узгодження податкового зобов'язання, нарахованого митним органом в ході камеральной або документальної перевірки.

На сьогодні рішення про визначення митної вартості оформляється у вигляді окремого актуякий служить доповненням до акту перевірки платника податків - суб'єкта ВЭД. Стаття 264 Митного кодексу надає право декларанту відстоювати заявлену їм митну вартість декларованих товарів у разі його незгоди з тією оцінкою, що була дана митницею. Для цього декларанту слід звернутися в митний орган з проханням: а) випустити декларовані товари у вільне звернення під гарантію уповноваженого банку або б) сплатити податки і збори згідно митної вартості товарів, визначеної митним органом. При цьому декларант має право на надання йому роз'яснення того, яким чином митницею була визначена вартість товарів. Саме в цьому випадку митним органом приймається Рішення про визначення митної вартості, форма якого затверджена наказом Держмитслужби № 506.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини