Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність передбачена за несвоєчасну сплату податку на прибуток

Реклама

Відповідно до законодавства платник податку на прибуток зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для її подання.

Якщо платник податку не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом встановленого терміну, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу у розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - 10 % погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - 20 % погашеної суми податкового боргу.

Податківці нагадали, що останній день сплати податку на прибуток підприємств за ІІ квартал (півріччя) 2020 року - 19 серпня.

Відповідні норми нагадало Головне управління ДПС у м. Києві.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

Документальні позапланові перевірки юросіб проводитимуть за новими підставами

Як оподатковується відшкодування моральної шкоди?

Розширено коло платників податку на прибуток

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини