Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати намагаються упорядкувати антикорупційне законодавство

5 січня 2010, 14:22
315
1
Реклама

Неузгодженість українських законів - проблема давня і хвороблива. Так, Бютівець Сергій Мищенкокомуніст Ігор Калетник і Нунсівець Володимир Арьев намагаються упорядкувати антикорупційне законодавство, внісши з цією метою законопроект, зареєстрований у ВР під № 5508. Автори проекту пропонують змінити КоАП, УК, закони "Про принципи запобігання і протидії корупції" і "Про відповідальність юридичних осіб за здійснення корупційних правопорушень". Зокрема, депутати вважають необхідним ввести і чітко розділити поняття корупційного адміністративного правопорушення і корупційного злочини.

Також законопроектом пропонується вилучити з переліку суб'єктів відповідальності за корупційні дії членів окружних/територіальних і дільничних виборчкомів, а також осіб, які постійно або тимчасово обіймають посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядливих або адміністративно-господарських обов'язків, а разом з ними і спеціально уповноважених на виконання таких обов'язків в юрособах. Багатостраждальний напханий змінами КоАП борці з корупцією бажають ще поповнити новими нормами - ввести адмінвідповідальність за сприяння в неправомірному наданні переваги обличчям у зв'язку з підготовкою проектів, видачею НПА і ухваленням рішень, укладень, призначенням на посаду і тому подібне

Важливим уточненням до ст. 1 Закону "Про принципи запобігання і протидії корупції" буде визначення корупційного правопорушення не лише як дії, але і як бездіяльності. Визначається і поняття "перевага, пільга, послуга нематеріального характеру". Автори проекту пропонують до того ж відрегулювати питання обмеження отримання подарунків і удосконалити норми, якими встановлюється порядок виробництва у справах стосовно юрособ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини