Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Після канікул депутатів чекають "розбирання" з приводу Держбюджету

4 січня 2010, 14:23
368
0
Реклама

З 19 січня почнуться пленарні засідання Верховної Ради. Депутати планують розглянути законопроекти про вибори по відкритих списках, а також про надання статусу держслужбовців учителям, лікарям, працівникам культури.

Але головним питанням сесії буде розгляд Держбюджету на 2010 рік. Парламент чекає від уряду допрацьований проект бюджету. "Держбюджет необхідно затвердити до обрання нового Президента України, який має його виконувати, бо після виборів будуть чергові спроби підігнати бюджет під собі"- вважає спікер Володимир Литвин. Як завжди, голосування Держбюджету обіцяє бути печенею.

Нагадаємо, що згідно ч. 3 ст. 41 Бюджетного кодексу ухвалення законопроекту про держбюджет в першому читанні повинне було статися ще до 20 жовтня цього року. Кабінет Міністрів відреагував на такий поворот подій прийняттям постанови № 1181що визначило бюджетну політику в 2010 році у разі неприйняття Верховною Радою законопроекту про держбюджет. Проте у зв'язку з непростою ситуацією, що склалася навколо ухвалення Закону про держбюджет на 2010 рік, Кабінет Міністрів переглянув свої погляди на регулювання цієї сфери, відмінивши згадану постанову і прийнявши постанова № 1414 "Про заходи по забезпеченню бюджетного процесу в 2010 році"про що вже повідомляла ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини