Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пройдений черговий етап переговорів за Угодою про САП

4 січня 2010, 13:19
305
0
Реклама

Міністерство транспорту повідомилощо упродовж 2009 року був досягнутий значний прогрес в процесі підписання Угоди про спільний авіаційний простір (САП) між Україною і ЄС. Об'єднання авіатранспортних ринків нашої країни і Європейського Союзу поліпшить якість послуг, розвиватиме транзитний потенціал України, зміцнювати її авторитет як авіаційної європейської країни.

Минулого року пройшли два раунди переговорів. За результатами останнього сторони погоджували, що кінцевою метою Угоди про САП являється повне застосування спільних базових стандартів по безпеці польотів. Впровадження Україною цих стандартів буде організовано згідно з домовленостями, визначеними Угодою. Наступний раунд переговорів планується провести у березні 2010 року в Києві.

Переговорний процес між Україною і ЄС про спільний авіаційний простір почався в грудні 2007 року. Переговори про САП - процедура тривала і складна. Зокрема, Україна повинна привести своє законодавство у відповідність з нормами ЄС, головне - прийняти нову редакцію Повітряного кодексу. Угода про САП передбачає абсолютно інший підхід до безпеки польотів, до регулювання повітряного руху, також підвищується вимогливість до эксплуатантам, аеропортам, до обслуговування пасажирів. Співпраця між ЄС і Україною в цій сфері здійснюється на основі ряду двосторонніх міжурядових договорів про повітряний простір, а також Угоди про деякі аспекти повітряного з'єднання від 01.12.2005 (так званої "горизонтальної угоди").

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини