Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оцінювання земель перед їх купівлею-продажем можуть змінити

4 січня 2010, 13:04
709
0
Реклама

Парламенту запропоновано удосконалити законодавство у сфері проведення оцінки земель. Ініціаторами проекту № 5505 про внесення змін до деяких законодавчих актів України виступили народні депутати: від фракції Блоку "НУ-НС" Кирило Куликов, від фракції БЮТ Ольга Боднар, від фракції ПР Микола Присяжнюк, від фракції "Блок Литвина" Ірина Белоусова.

Парламентарі пропонують встановлювати ціну на земельну ділянку державної або комунальної власності, відчужувану на земельних торгах, виходячи з експертної грошової оцінки такої ділянки, але при цьому встановлювана ціна не має бути менше нормативної вартості ділянки. Такий же порядок встановлення вартості земельної ділянки пропонується застосовувати і при викупі ділянки у громадян для громадських потреб. Законопроект передбачає також введення єдиних механізмів проведення оцінки земельних ділянок, підготовки оцінювачів землі і інших об'єктів оцінної діяльності.

В цілях вдосконалення процедур оцінки земельних ділянок і об'єктів нерухомості законопроект № 5505 передбачає внесення змін до: Цивільний і Земельний кодекси, закони "Про оцінку майна, майнових прав і професійної оцінної діяльності в Україні", "Про оцінку земель", "Про державну експертизу землевпоряджувальної документації", "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", "Про господарські суспільства" і інші нормативні акти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини