Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні розпочато розробку нового Кодексу про надра

Реклама

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів у співпраці з фахівцями Проекту ЄС розпочало роботу над новою редакцією Кодексу про надра. Реєстрація законопроекту у Верховній Раді запланована вже до кінця цього року, йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

Зауважимо, що всі кодекси в актуальному стані легко можна знайти в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Одне з першочергових завдань Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів - впровадити якісно нову державну політику у сфері надрокористування, що стимулюватиме збільшення обсягів власного видобутку корисних копалин, зменшення залежності України від імпорту енергоносіїв та залучення інвестицій у видобувну галузь.

Кодекс стане уніфікованим документом, що закладе підґрунтя для раціонального використання енергетичних ресурсів, забезпечить прозорість та рівний доступ усіх суб'єктів господарювання до користування надрами, а також стимулюватиме зниження вартості енергоносіїв для громадян за рахунок нарощування видобутку корисних копалин.

Про це на засіданні поновленої робочої групи зі створення нового Кодексу заявив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Богдан Боруховський.

Розробка нового Кодексу про надра передбачена Указом Президента № 874/2019. Документ покликаний імплементувати Директиву ЄС № 94/22 та інше законодавство Європейського Союзу на виконання Угоди про асоціацію.

Для розробки Кодексу було поновлено діяльність робочої групи при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів як органу, відповідального за формування державної політики галузі.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

НКРЕКП затвердила нові "зелені" тарифи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини