Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Е-квиток на транспорт: Уряд підтримав реалізацію експериментального проекту

Реклама

29 липня на своєму засіданні Кабмін схвалив розроблений Мінінфраструктури проект урядової постанови, яка передбачає реалізацію експериментального проекту щодо впровадження послуги з оформлення єдиного е-квитка на Транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

“Сучасний транспорт має бути максимально простим, комфортним та зручним для кожного. Можливість придбання е-квитків у різних галузях транспорту робить сервіс для пасажира простішим у використанні, а саму послугу швидшою в оформленні. Наша амбітна мета - об'єднати всі види транспорту одним електронним квитком. Щоб всі послуги при плануванні подорожі можна було отримати в одному місці, зручно та швидко. Експериментальний проект з впровадження е-квитка починаємо у столиці із єдиного е-квитка на залізницю та метро”, - зазначив очільник Міністерства.

Впровадження єдиного електронного квитка заплановано в кілька етапів, роз'яснив Міністр у Facebook:

MVP0 - залізничні перевезення (Київ - Харків; Київ - Одеса; Київ - Львів) + київський метрополітен

MVP1 - всі залізничні перевезення + весь муніципальний транспорт Києва

MVP2 - буде додано внутрішні авіа та автобусні перевезення і розширено географію міст та надано SDK для мобільних додатків, у першу чергу «Дія».

Впровадженням експериментального проекту займатиметься ДП “Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки” у співпраці з АТ “Укрзалізниця” та авіакомпанією SkyUp.

Відповідно до схваленої Урядом постанови пропонується затвердити Порядок реалізації проекту та встановити термін його реалізації до 30 червня 2021 року.

Перевірити перевізника, послугами якого ви користуєтеся, на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

В Україні спрощено підтвердження водійського стажу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини