Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено зразок спеціального бланка нотаріальних документів

Реклама

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» затвердило новий зразок спеціального бланка нотаріальних документів та з вівторка, 28 липня 2020 року, розпочинає прийом заявок на їх постачання.

Про це йдеться у відповідному повідомленні ДП «НАІС».

Відвантаження розпочнуться не пізніше 4 серпня 2020 року: з моменту отримання перших примірників від постачальника.

У ДП «НАІС» нагадали, що ціна на нові бланки відтепер становить 15,96 гривень з урахуванням ПДВ, що більш ніж на 2 гривні нижче за ціну попереднього бланка.

Для забезпечення стабільної роботи нотаріусів України ДП «НАІС» на сьогодні продовжує задовольняти заявки нотаріусів, у яких залишилася мінімальна кількість бланків.

Сплачені раніше грошові кошти за неотримані спеціальні бланки нотаріальних документів старого зразка автоматично будуть зараховані як кошти за бланки нового зразка за новою ціною або повернуті платнику за його заявою.

Водночас бланки старого зразка будуть діяти до повного їх використання.

У Мін'юсті зауважили, що використання спеціальних бланків нотаріальних документів за новим зразком:

- підвищить рівень якості надання послуг нотаріусами;

- зменшить ризик шахрайських дій з використанням підроблених бланків нотаріальних документів;

- забезпечить захист прав осіб при вчиненні нотаріальних дій.

Захистити своє майно від рейдерів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Як зареєструвати право власності на земельний пай: роз'яснення Мін'юсту

Видача нотаріусом дубліката документа: які особливості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини