Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форма та зміст структури власності юросіб: у Мінфіні обговорили вимоги

Реклама

27 липня в Мінфіні відбулась робоча нарада з представниками Мін'юсту, Мінцифри, Держфінмоніторингу та Нацбанку з питань затвердження форми та змісту структури власності юридичних осіб.

Мінфін нагадав, що частиною четвертою Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 361-IX визначено, що юридичні особи, зареєстровані до набрання ним чинності, подають державному реєстратору інформацію про кінцевих бенефіціарних власників в обсязі, визначеному цим Законом, та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Отже, всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі мають міститися відомості про КБВ та які зареєстровані до набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності, з дня набрання чинності таким актом мають подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ.

Наразі завершується робота над розробленням нормативно-правових актів з питань здійснення фінмоніторингу, зокрема і проекту наказу про затвердження форми та змісту структури власності.

«Наша головна задача сьогодні - в найкоротший термін доопрацювати та затвердити документ, оскільки у представників бізнесу і державних органів виникає багато запитань в цій сфері», - наголосив перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін.

Проект наказу буде оприлюднено найближчим часом, після узгодження остаточної версії з державними органами та міжнародними експертами.

Закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» продовжив приведення національного законодавства до Рекомендацій FATF та імплементацію Четвертої Директиви ЄС проти відмивання коштів та фінансування тероризму.

Це важливий крок України, оскільки відповідні норми вже впроваджені в усіх країнах-членах Європейського Союзу та є обов'язковими для країн, що мають намір на членство.

Захистити своє майно від рейдерів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Як зареєструвати право власності на земельний пай: роз'яснення Мін'юсту

Видача нотаріусом дубліката документа: які особливості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини