Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Впровадження адміністративно-територіальної реформи: чи відчують платники податків

Реклама

Платники податків не відчують незручностей у зв'язку з впровадженням заходів адміністративно-територіальної реформи, пов'язаних з укрупненням районів.

Про це в коментарі виданню «Цензор.НЕТ» заявив Голова Державної податкової служби Олексій Любченко, повідомляє прес-служба ДПС.

ДПС здійснює комплекс заходів з метою імплементації норм законодавства, які передбачають впровадження функціонування ДПС в рамках єдиної юридичної особи. Цей процес відбувається на фоні чергового етапу реформи децентралізації в країні.

«Контролюючі органи можуть утворюватися незалежно від адміністративно-територіального поділу. Натомість якість обслуговування платників податків та здійснення відповідних функцій має бути забезпечена на належному рівні», - зауважив пан Любченко.

У рамках реформи мережа новостворених державних податкових інспекцій по всій Україні складе 522 одиниці, які будуть діяти з урахуванням вимог статті 67 Конституції. Зазначена стаття передбачає, що кожен громадянин зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Утворені державні податкові інспекції будуть здійснювати сервісне обслуговування платників податків (на сьогодні ці функції покладено на ЦОПи) відповідно до вимог чинного законодавства.

Територія їх обслуговування залишиться сталою.

ДПС має централізовану інформаційну телекомунікаційну систему, що дає можливість, у разі необхідності, забезпечити обслуговування платників податків у будь-якому центрі надання послуг. Такий підхід вже застосовано при реалізації низки послуг, які надаються податковими органами.

Також Державна податкова служба працює над вдосконаленням і спрощенням електронних сервісів для громадян та інтеграцією з додатком державних онлайн-послуг "Дія".

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Робота судів після ліквідації та укрупнення районів: Рада суддів визначилася

В Україні створено нові райони: роз'яснення Мінрегіону

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини