Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як правильно оформити розписку про передачу грошей в завдаток

Реклама

Як правильно оформити розписку про передачу коштів у завдаток за покупку товару і що робити, коли продавець не виконує своє зобов'язання, роз'яснили в Мін'юсті з посиланням на Координаційний центр з надання правової допомоги.

Зазначається, що укладаючи будь-який договір, необхідно звертати увагу на те, в якій саме формі буде здійснюватися передоплата: у формі завдатку чи авансу, так як зазначені форми передоплати відрізняються наслідками, які настають у разі порушення умов договору.

Відмінність між авансом і завдатком

На аванс не покладено функцію забезпечувати взяте сторонами на себе зобов'язання. Тому, незалежно від того, яка сторона відповідальна за невиконання зобов'язання, той, хто отримав аванс, повинен його повернути.

Завдатком є грошова сума або рухоме майно, яку сплачує покупець (споживач) продавцю (кредиторові) в рахунок належних платежів, що мають бути сплачені ним за договором, з метою підтвердження зобов'язання і на забезпечення його виконання. У разі порушення умов договору покупцем, завдаток залишається у продавця. Однак якщо порушення зобов'язання сталося з вини продавця, то він зобов'язаний повернути завдаток покупцю.

Оформлення розписки про передачу коштів у завдаток

У документі має бути зазначено:

- дані про особу, яка отримує кошти і дає кошти;

- сума коштів;

- кінцевий термін виконання зобов'язання;

- вказівку того, що гроші, отримані саме в якості завдатку і передані в забезпечення виконання договору (угоди);

- дата складення та підписи двох сторін.

Актуальні шаблони договорів ви можете знайти в модулі "Типові договори та шаблони", замовивши тестовий доступ до ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також: Розширено повноваження Мін'юсту у сфері фінмоніторингу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини