Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податок сплачено на неправильний рахунок: як діяти платнику

Реклама

У разі сплати податку на неправильний рахунок платник податків може звернутися до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації для проведення звірки.

Про це нагадало Головне управління ДПС у м. Києві.

У разі відсутності платежів в інтегрованій картці платника суб'єкту господарювання необхідно написати заяву на переведення коштів.

У заяві зазначаються обов'язкові реквізити суб'єкта господарювання (фізичної особи - підприємця): прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер), місце реєстрації. Крім того, вказується номер рахунка, на який були перераховані кошти, дата, сума та номер платіжного документа. Також зазначається напрямок перерахування коштів (або на інший бюджетний рахунок, або на рахунок платника).

До заяви додається документ, що підтверджує факт сплати податку. Заяву можна подати до будь-якого столичного Центру обслуговування платників. Ці ж дії суб'єкт господарювання може здійснити через сервіс "Електронний кабінет", подавши заяву в електронній формі через приватну частину за ідентифікатором форми F 1302001, або в довільній формі через меню «Листування з ДПС».

Якщо платник податків у банківському платіжному документі на сплату податкового зобов'язання зазначив старий рахунок, то кошти не надійдуть до відповідного рахунка, а сума податку не буде вважатися сплаченою.

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу: з метою уникнення помилок під час розрахунків з бюджетом платнику податків необхідно перевіряти реквізити рахунків на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві, або безпосередньо в Центрі обслуговування платників за місцем реєстрації, а також через сервіс «Електронний кабінет».

Робота в приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

Документальні позапланові перевірки юросіб проводитимуть за новими підставами

Закон № 466 змінив підхід у визначенні останнього дня для сплати податків

Встановлено нові штрафи за неповідомлення нотаріусами податківців про укладення договорів оренди

Як оскаржити рішення контролюючого органу: роз'яснення ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини