Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за перевищення швидкості хочуть підвищити

Реклама

МВС підготувало законопроект, який передбачає значне збільшення суми штрафу за перевищення швидкості. Про це заявив  заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год - 510 гривень. Ми підготували законопроект, щоб цифра була значно більшою, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше ніж на 50 км/ч", - зазначив він.

Антон Геращенко виступив за те, щоб в Україні було, як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

"Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу", - вказав він.

Крім того, заступник міністра розповів, що з 1 липня в Україні запустять й інші функції системи фотофіксації порушень: почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Автофіксація порушень ПДР: за що, кого та на скільки оштрафують

З 1 липня керування транспортним засобом у стані будь-якого сп'яніння - кримінальний проступок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини