Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборгованість за комунальні послуги планують стягувати по-новому

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 3613 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг".

З повним текстом законопроекту зручно ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Документом пропонується, що заборгованість споживачів за житлово-комунальні послуги, що склалася перед управителем, виконавцями житлово-комунальних послуг станом на 1 жовтня 2020 року у розмірі, визначеному Кабміном за видам ЖКП, підлягає обов'язковій реструктуризації перед відповідним управителем, виконавцем ЖКП шляхом розстрочення їх сплати строком до 60 місяців залежно від суми боргу та рівня доходів громадян на дату реструктуризації.

Планується, що відповідна заборгованість буде погашатися щомісячно.

Також документом передбачено, що 50 % заробітної плати боржника може бути утримано за виконавчими документами до погашення у повному обсязі заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Читайте також: Абонплата за комунальні послуги: яким буде граничний розмір

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини