Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям можуть дозволити змінювати по батькові

Реклама

Сьогодні, 3 червня, народні обранці прийняли в першому читанні за основу законопроект № 2450 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо права фізичної особи на зміну по батькові".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Проектом Закону передбачається внести зміни до частин першої, другої та третьої статті 295 Цивільного кодексу, частини першої статті 149 Сімейного кодексу та доповнити статті 149 СК частиною другою та третьою положеннями, які мають дозволити фізичній особі змінювати не лише своє прізвище та (або) ім'я (що вже передбачено чинним законодавством), а й по батькові.

Законопроект розроблений з метою виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі «Гарнага проти України» та усунення прогалин, що існують між нормами Цивільного та Сімейного кодексів щодо можливості зміни фізичною особою по батькові.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Читайте також:

Діють важливі зміни до процедури реєстрації нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини