Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристи Arzinger захистили права на використання образу Чебурашки

20 квітня 2012, 09:58
46
0
Автор:
Реклама

Пристрасті по Чебурашке не затихають в судах Російської Федерації вже не перший рік. До нас же хвиля докотилася у зв'язку з тим, що винятковий ліцензіат, що отримав ексклюзивне право на використання характеру персонажа, у тому числі і для виробництва іграшок і їх реалізації на території України, терпить недобросовісну конкуренцію з боку приватних підприємців, які незаконно (без ліцензії) використовують образ цього героя мультфільму для виробництва іграшок.

Захищаючи свої виняткові права, ліцензіат, ТОВ "Комета плюс", звернувся раніше до господарського суду АРК, який підтримав в цій суперечці відповідача, посилаючись на те, що права позивача не порушені, оскільки автором персонажа слід вважати художника-постановника мультфільму про Чебурашке і саме йому належить право на розпорядження майновими правами на цей персонаж, якими правовласник не розпорядився.

12 квітня 2012 року Севастопольський апеляційний господарський суд визнав, що права на Чебурашку належать мультиплікаційній компанії, яка є правонаступницею Союзмультфильма. Таким чином, апеляційний суд за скаргою, підготовленою юристами Arzinger, прийняв рішення, яким захистив права ліцензіата, визнавши їх порушеними, маючи при цьому розуміння, що персонаж, як об'єкт авторського права, є результатом колективної творчої праці, і тому виняткові права на нього належать мультиплікаційній компанії.

Правова позиція ліцензіата (позивача) була сформульована старшим юристом АТ Arzinger, к.ю.н., адвокатом Наталією Иваницкойі представлена в суді апеляційної інстанції юристом АТ Arzinger, Антоном Поликарповым.

За інформацією прес-служби Arzinger.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини