Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці відновлює позапланові перевірки

Реклама

На виконання доручення Прем'єр-міністра України та окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці інспектори праці проводитимуть позапланові заходи державного нагляду, що були погоджені Держпраці

Відповідне повідомлення розмістило Держпраці у Сумській області.

Перевірки здійснюватимуться на підставі звернень громадян, які надійшли під час карантину та потребують перевірки викладених у них фактів.

Також перевірятиметься:

- додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним й іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19;

- своєчасність подання повідомлень про встановлені факти інфікування медичних працівників хворобою COVID-19. 

Перевірки стосовно медпрацівників здійснюватимуть, у тому числі й інспектори праці органів місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю.

Контрольна діяльність з питань дотримання вимог трудового законодавства здійснюватиметься із метою забезпечення організації роботи щодо належного, об'єктивного розгляду звернень громадян, враховуючи вимоги постанови Кабміну від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з урахуванням черговості їх надходження, починаючи з дня оголошення карантину. 

Раніше ми писали, що мораторій на перевірки під час карантину стосується не всіх підприємств.

Чи включено ваше підприємство до плану перевірок, можна перевірити за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Для цього слід оформити заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини