Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрпошта зможе надавати банківські послуги населенню: за основу прийнято проект

Реклама

Національного поштового оператора "Укрпошта" можуть залучити до надання банківських послуг всьому населенню.

Відповідний законопроект № 2788-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв'язку" прийнято в першому читанні за основу на засіданні ВР 19 травня 2020 року. Таке рішення підтримали 232 народні обранці.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Законопроектом пропонується запровадити систему поштових рахунків, увести термін «поштовий рахунок», визначити перелік фінансових послуг, які зможе надавати національний оператор поштового зв'язку АТ «Укрпошта», серед яких: відкриття та ведення поштових рахунків, проведення розрахункових банківських операцій, випуск та обслуговування платіжних карток, залучення коштів фізичних та юридичних осіб.

Відповідні зміни заплановано внести до низки законодавчих актів України.

Ключові завдання законопроекту:

- удосконалення порядку виплати пенсій, соціальних виплат, інших видів грошової допомоги через відділення поштового зв'язку, з використанням банківських (поштових) рахунків;

- удосконалення порядку надання послуги поштового зв'язку з переказу коштів;

- забезпечення доступу населення до фінансових послуг на всій території України;

- підтримка бізнесу у віддалених населених пунктах через збільшення рівня доступності до фінансових послуг;

- створення умов для підвищення рівня безготівкових розрахунків.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій роз'яснив, що це означає для українців.

«Сьогодні банкомати є лише у 30 % населених пунктів, банківські відділення - взагалі лише у 6 %. За рівнем доступності фінансових послуг для людей ми десь поруч з Угандою, Габоном та Еквадором. Законопроектом 2788-Д, який сьогодні підтримали депутати в першому читанні, вводиться система поштових рахунків, що фактично прирівнюються до банківських. Це дозволить Укрпошті забезпечувати доступними фінансовими послугами всіх українців, бо навіть у найменших містечках і селах, на відміну від банків, є поштові відділення. А для самої компанії такі зміни значно розширять можливості діяльності та розвитку», - прокоментував схвалення законопроекту очільник Міністерства.

За його словами, особливо актуальними такі послуги Укрпошти стануть для 15 мільйонів українців, які проживають у сільській місцевості. Вони зможуть більш зручно отримувати пенсії, інші соціальні виплати, грошові допомоги чи здійснювати переказ коштів.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес.

Читайте також:

Аліменти під час карантину: платити чи ні?

Оновлено вимоги до торгівлі харчовими продуктами на продовольчих ринках

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини