Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельний податок: особливості нарахування та сплати

Реклама

Нарахування фізособам сум земельного податку проводять контролюючі органи (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Про особливості сплати земельного податку нагадало Головне управління ДПС у Київській області.

Фізособи мають сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У сільській та селищній місцевості фізособи можуть сплачувати земельний податок через каси сільських/селищних рад або рад об'єднаних територіальних громад за квитанцією про приймання податкових платежів.

У зв'язку з наближенням термінів надсилання (вручення) платникам податків податкових повідомлень-рішень про сплату сум податку податківці звернули увагу, що платники мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:

- розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає йому нове податкове повідомлення-рішення.

Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірити бізнес-партнера, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Президент підписав Закон щодо доступу українців до геокадастрів

Нові правила погодження документації із землеустрою: що змінилось з 1 травня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини