Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виконуються судові рішення про встановлення побачення з дитиною

Реклама

Як виконуються рішення судів по усуненню перешкод у спілкуванні з дітьми, нагадало Міністерство юстиції на своїй сторінці у Facebook.

Виконання судових рішень про встановлення побачення з дитиною здійснюють виключно державні виконавці у порядку, встановленому Законом «Про виконавче провадження».

Якщо боржники не виконують такі рішення, державні виконавці накладають штраф у розмірі 1700 грн, а при повторному невиконанні 3400 грн, та надалі застосовують штрафні санкції в подвійному розмірі при кожному наступному невиконанні боржником рішення.

Крім того, державні виконавці:

- надсилають до органу досудового розслідування повідомлення про вчинення боржником кримінального правопорушення;

- звертаються з поданням до суду про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України;

- виносять постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами.

Складність примусового виконання таких рішень полягає в тому, що між батьками виникають конфліктні ситуації під час вчинення виконавчих дій, які впливають на емоційний стан дитини, часто діти не бажають бачитися з одним із батьків.

У такому випадку державний виконавець вживає максимум зусиль, залучає кваліфікованих спеціалістів та психологів. Звичайно, у цих ситуаціях найкращим способом є вирішення питання мирним шляхом між батьками та дітьми щодо виконання судових рішень відповідно до встановленого судом графіка спілкування (побачення) з дитиною.

Потрібна інформація про всі судові рішення, пов'язані з темою "усунення перешкод у спілкуванні з дітьми "? Поставте їх на моніторинг в екосистемі LIGA360 та отримуйте сповіщення про зміни вчасно. Замовляйте тестовий доступ вже сьогодні.

Читайте також:

Як зросте максимальний розмір аліментів, який встановлюється судовим наказом

Розмір аліментів на дитину: що змінилося з 1 січня 2020 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини