Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частину зарплати працівників можуть звільнити від оподаткування

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала в Парламені законопроект № 3331, яким пропонується звільнити від оподаткування частину заробітної плати найманих працівників в сумі фактичного прожиткового мінімуму на період надзвичайної ситуації чи карантину.

Відповідні зміни планується внести до Перехідних положень Податкового кодексу.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

В пояснювальній записці до документу йдеться, що такі зміни дозволять найманій особі, в умовах небезпечних для її здоров'я та обмежень введених владою, "зекономити" кошти необхідні на відтворення трудового потенціалу.

ПК пропонується доповнити пунктом 12, відповідно до якого, тимчасово, на період дії надзвичайної ситуації та/чи карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, звільняються від оподаткування доходи фізичних осіб у вигляді заробітної плати, нараховані платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту), у сумі фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері соціальної політики, в цінах грудня попереднього року.

Бажаєте першими отримувати сповіщення про прийняття законів? Налаштуйте віджет smart-сигнали в екосистемі LIGA360. Щоб отримати тестовий доступ - переходьте за посиланням.

Зверніть увагу, що калькулятор штрафів тепер відкритий усім клієнтам ЛІГА:ЗАКОН. Детальніше тут.

Вам також буде цікаво:

Допомогу по безробіттю можна оформити онлайн

Депутати скасували один із видів адміністративного стягнення

Верховний Суд роз'яснив, чи можна успадкувати неоформлену нерухомість

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини