Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено перелік страхових випадків, за якими передбачено надання матеріального забезпечення

Реклама

Управління Держпраці у Сумській області роз'яснило питання надання допомоги по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам, які перебувають у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню COVID-19.

Зокрема, відповідно до урядової постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на всій території України було запроваджено карантин.

На період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення на території України коронавірусної хвороби, відповідно до Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», було внесено зміни в чинного законодавства з питань загальнообов'язкового державного соціального страхування. Йдеться про зміни до статті 22 Закону «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», що регламентує умови надання допомоги по тимчасовій непрацездатності та тривалість її виплати.

З 18 березня 2020 року застрахованим особам, тобто офіційно працевлаштованим особам, які перебувають у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій, надається допомога по тимчасовій непрацездатності у формі матеріального забезпечення у розмірі 50 % середньої зарплати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Відповідно до чинного законодавства надання застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності фінансується Фондом соціального страхування України, на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності, починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності.

Перші п'ять днів непрацездатності оплачуються за рахунок коштів роботодавця.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Як захистити свої трудові права під час карантину

Відпустка за власний рахунок: умови і строк

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини