Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінено строки подання та розгляду скарг платників ЄСВ

Реклама

Закон № 540 доповнив розділ "Прикінцеві положення" Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" пунктом 9-13.

В Інформаційному листі № 9 "Карантинні нововведення для бізнесу. Частина 2. Податок на доходи фізичних осіб, місцеві податки, ЄСВ, адміністрування" ДПС роз'яснила порядок застосування відповідних змін.

Відповідно до внесених змін, тимчасово, на період до 31 травня 2020 року (включно) зупиняється встановлений Законом про ЄСВ строк розгляду скарг платників податків єдиного внеску, що надійшли чи надійдуть до 31 травня 2020 та(або) які не розглянуті станом на 18 березня 2020.

Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених частиною четвертою статт 25 цього Закону.

Закон № 540 набрав чинності з 2 квітня 2020 року.

Якщо строк подання скарги припадає на перод з 2 квітня до 31 травня 2020 року, то строки для подання таких скарг зупиняюся, а платник податків може подати відповідну скаргу до 31 травня 2020 року (включно). Як результат, такі скарги повинні бути прийняті та розглянуті податковим органом в загальному порядку.

Водночас, з урахуванням того, що перебіг строків, які зупинялися, продовжується, то контролюючий орган має право прийняти відповідне рішення з 1 червня 2020 року з урахуванням часу, що минув до такого зупинення.

Раніше ми писали про те, що адвокатів, нотаріусів та всіх ФОП звільнили від сплати від ЄСВ на два місяці.

Читайте також:

Податкові канукули: які податки дозволено не платити

Змінено карантинні обмеження

ТОП-5 судових рішень про порушення правил карантину

Люди від 60 років: чи можна виходити на вулицю, ходити на роботу та їздити на дачу

Ефективне управління ризиками на карантині. ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - екосистему зі зручним функціоналом для прийняття антикризових рішень і професійних завдань усіх співробітників компанії: юристів, бухгалтерів, PR, HR. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН або ж знайдіть ідеальне рішення для потреб вашої  компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини