Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Як отримати кваліфікований електронний підпис під час карантину

Реклама

Кабмін забезпечив можливість отримувати кваліфікований електронний підпис під час карантину.

Відповідна постанова № 255 від 2 квітня 2020 року набрала чинності 4 квітня.

Урядовим документом викладено в новій редакції постанову № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Детальніше ознайомитися із зазначеною постановою з усіма змінами можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

У період карантину необхідність використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП) зростає, адже за його допомогою громадяни зможуть дистанційно підписувати документи, користуватися державними сервісами, подавати звітність до податкових і контролюючих органів тощо.

Щоб отримати КЕП, найчастіше необхідно звертатися до акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК) особисто. КЕП у жодному разі не може надаватися без ідентифікації особи, пояснюють у Мінцифри.

Деякий час отримання КЕП було неможливим, адже під час карантину робота деяких суб'єктів господарювання, що приймають громадян, була припинена.

Тож відповідні зміни дозволяють функціонування АЦСК під час карантину. Центри забезпечать працівників індивідуальними засобами захисту і будуть надавати підписи у безпечних умовах.

Запобігайте кризовим ситуаціям разом з командою! ЛІГА:ЗАКОН розробила екосистему хмарних продуктів LIGA360, яка об'єднує усі підрозділи компанії в єдиному середовищі для командного управління ризиками. Якщо ви вже користуєтеся перевагами продуктів ЛІГА:ЗАКОН, отримайте безкоштовний доступ. Більше про можливості

Читайте також:

Мін'юст спростив доступ до Державного реєстру обтяжень рухомого майна

Суд дозволив провести судове засідання в режимі відеоконференції через Zoom

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини