Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовження процесуальних строків: Рада прийняла Закон

Реклама

На засіданні 30 березня Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) (законопроект № 3275). За відповідне рішення проголосували 312 народних депутатів.

Документом, зокрема, збільшено ліміти для ФОП. Про це ми писали тут.

Також розширено підстави для продовження процесуальних строків, встановлених судом або законом.

Відповідні зміни внесено до Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного процесуального кодексу та Господарського процесуального кодексу.

Зокрема, змінами в КАС передбачено, що продовжуються на строк дії встановленого Кабміном карантину строки:

- визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 цього Кодексу;

- інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також щодо строків звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред'явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами.

Закон набуде чинності з дня опублікування.

Вам буде цікаво:

Рада визнала карантин форс-мажором

Адвокатів, нотаріусів та всіх ФОП звільнили від сплати ЄСВ на два місяці

Тримайте руку на пульсі у період кризи, забезпечте себе надійною базою інформаційно-аналітичних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для підготовки до судових спорів та перевірок на підприємстві, для створення договорів будь-якої складності та тематики, для швидкого реагування на зміни бізнес-партнера. Обирайте Антикризовий пакет ІТ-продуктів ЛІГА:ЗАКОН та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні. Замовити.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини