Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На вивісці нотаріуса відтепер не потрібно вказувати назву територіального управління юстиції

Реклама

Мін'юст скасував застарілу вимогу до вивісок нотаріусів. Відтепер назва територіального управління юстиції не є обов'язковим елементом вивіски нотаріуса.

Відповідний наказ Міністерства юстиції від 27 лютого 2020 року № 700/5 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України» набрав чинності 14 березня 2020 року. З повним текстом наказу можна ознайомитись в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Як зазначають у Нотаріальній палаті, протягом останніх десятиріч територіальні управління юстиції кілька разів змінювали свої назви, відповідно, нотаріуси були змушені постійно змінювати свої вивіски, а за невчасну актуалізацію інформації на них навіть існувала відповідальність.

Забезпечити захист нерухомого майна та земельних ділянок від несанкціонованої зміни власника у період кризи можливо! Довірте це сервісам SMS-Маяк та SMS-Маяк Земля, які проінформують користувачів про зміни статусу об'єктів нерухомого майна. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій.

Нотаріуси можуть створити свою сторінку-візитівку в Національному юридичному каталозі України Liga:BOOK. Про переваги реєстрації в каталозі  читайте тут. Зареєструватись можна за посиланням

Читайте також:

Нотаріуси отримали повноваження на проставлення апостиля

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини