Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автодайджест-2020

Реклама

1. За нерозмитнені авто оштрафують до 170 тис. грн.: діють підвищені санкції

Власники "євроблях", які порушили правила ввезення авто до 31 грудня 2019 року, сплачують штрафи у розмірі 8 500 грн. і 17 тис. грн.

Детальніше

2. З 1 січня змінено збори на пенсійне страхування за реєстрацію авто

У зв'язку з встановленням прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2020 року змінилися відповідні ставки збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових автомобілів.

Детальніше

3. Як отримати міжнародні права водія

Міжнародне посвідчення водія видається на підставі національного посвідчення водія у територіальних сервісних центрах МВС. Термін дії міжнародного посвідчення водія становить 3 роки, проте не більше терміну дії національного посвідчення водія.

Детальніше

4. Дозволено продавати бензин у пластикові каністри

Встановлено порядок роздрібної купівлі та продажу нафтопродуктів на АЗС і вимоги до якості продукції та рівня обслуговування.

Детальніше

Перевірити АЗС та СТО, послугами яких ви користуєтеся, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

5. В електронному кабінеті водія - нова послуга

Запрацювала нова безкоштовна послуга "Керування належним користувачем": призначити належного користувача на автівку можна не виходячи з дому, щоб в разі автоматичної фото- або відеофіксації порушень ПДР штрафи отримувала особа, яка користується автомобілем, а не його власник.

Детальніше

6. Власники розкішних автівок мають сплатити транспортний податок

У 2020 році підлягають оподаткуванню транспортним податком автівки з 2015 року випуску (включно), середньоринкова вартість яких становить понад 1 771 125 грн.

Детальніше

7. Відновити загублені права водія можна онлайн

Замінити посвідчення водія чи відновити його у разі втрати або викрадення тепер набагато легше: для цього достатньо зайти в електронний кабінет водія.

Детальніше

8. За безпечне керування автівкою можна отримати кешбек

За відповідальну поведінку на дорозі водій отримує до 18 % кешбеку від суми страхування.

Детальніше

9. В Україні запрацював сервіс доставки куплених на торгах автомобілів

ДП "СЕТАМ" Мін'юсту на своєму електронному майданчику OpenMarket запускає послугу з доставки майна по всій країні.

Детальніше

10. Як не стати жертвою автокрадіїв

Патрульна поліція України підготувала кілька корисних рекомендацій, за умови дотримання яких можна убезпечити свою автівку від рук зловмисників.

Детальніше

Знайти всі нормативно-правові акти, що можуть стати в пригоді водіям, можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Читайте також: інспектор поліції може перевірити водійське посвідчення без доведення законності зупинки авто

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини