Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки отримають доступ до реєстру довіреностей

Реклама

Банки зможуть в електронному порядку перевіряти довіреності.

Це передбачено відповідним наказом Мін'юсту від 20 лютого 2020 року № 622/5, зареєстрованим 24 лютого 2020 року. Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Наказом передбачено внесення змін до Положення про Єдиний реєстр довіреностей. Зокрема, Положення доповнюється новим застереженням про те, що банки та фінансові установи, що мають ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, мають доступ до Єдиного реєстру для отримання інформації в електронному вигляді в порядку, визначеному цим Положенням.

Відповідно до нового пункту 3.7 Положення банки та фінансові установи отримуватимуть інформацію про довіреності в автоматичному режимі з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу. Щоправда, користування реєстром для банків і фінустанов буде не безкоштовним і на підставі договору про надання сервісної послуги (п. 6.7 Положення).

Нагадаємо, поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини