Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено основні напрями підтримки аграріїв на 2020 рік

Реклама

Уряд визначив 8 напрямів підтримки аграріїв у 2020 році за програмою 1201150 "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників". Для реалізації цієї програми в держбюджеті закладено 4 млрд грн.

Відповідну постанову прийнято на урядовому засіданні 19 лютого 2020 року.

«Прийняття постанови офіційно затверджує напрями підтримки аграріїв у 2020 році. Після завершення консультацій з профільними асоціаціями ми виокремили ті напрями, які, з одного боку, є актуальними та економічно ефективними для аграрної галузі, а з іншого - відповідають запитам самих сільгоспвиробників», - прокоментував урядове рішення заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Читайте також: Кабмін запропонував полегшити кредитний тягар аграріїв

Зокрема, постановою передбачено:

- державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції;

- фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;

- часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;

- фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;

- фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;

- надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

"Напрям "здешевлення кредитів сільськогосподарським товаровиробникам для купівлі землі сільськогосподарського призначення" буде додано до програми підтримки сільгоспвиробників після схвалення народними депутатами законопроекту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", - зауважив пан Висоцький.

Визначення, скільки коштів на який напрям піде з передбачених 4 млрд грн, відбудеться відповідно до внутрішнього наказу Мінекономіки.

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірити бізнес-партнера, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

В Україні створюється Аграрний реєстр

Державний аграрний реєстр запущено в пілотному режимі

Зареєструвати землю, не отримавши відмову - реально

Як захистити нерухомість від рейдерів: топ-10 змін

Держгеокадастр виправлятиме помилки в земельному кадастрі за заявками з Аграрного реєстру

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини