Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужба-2020: найважливіше

Реклама

1. Посадові оклади держслужбовців - 2020

Уряд оновив схему посадових окладів на посадах держслужби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році. Урядова постанова набрала чинності 25 січня 2020 року і застосовується з 1 січня 2020 року.

Детальніше

2. Чому бюджетникам мають підвищити зарплати

Про те, як впливає збільшення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму на підняття посадових окладів у бюджетній сфері, роз'яснив Сьомий апеляційний адмінсуд.

Детальніше

3. Як підтвердити знання української мови для держслужби

Національне агентство з питань державної служби роз'яснило, якими документами можна підтвердити рівень вільного володіння державною мовою.

З усіма НПА щодо вимог до володіння державною мовою можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього варто замовити тестовий доступ до систем.

Детальніше

4. Чиновники більше не зобов'язані подавати декларацію в день звільнення

З Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вилучено норму, яка зобов'язувала суб'єкта декларування при звільненні за власною ініціативою подавати декларацію в день фактичного звільнення.

Детальніше

5. Як преміюватимуть держслужбовців категорії "А"

Затверджене Типове положення встановлює порядок визначення розмірів, нарахування та виплати премій держслужбовцям, які займають посади держслужби категорії "А".

Детальніше

6. Держслужбовцям відкрили онлайн-доступ до освітніх програм

Портал управління знаннями надає безоплатний доступ до каталогу інформаційних послуг у сфері професійного навчання для держслужбовців, голів місцевих держадміністрацій та їхніх заступників, посадових осіб місцевого самоврядування.

Детальніше

7. Зарплату міністрів і їх заступників обмежать до п'яти середніх по країні

На виконання завдання Президента уряд ухвалив рішення впорядкувати питання виплати зарплат керівникам міністерств.

Детальніше

8. Як отримати довідку про доходи онлайн

Довідку про доходи (про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) фізособи можуть отримати в електронному вигляді на веб-порталі Державної фіскальної служби України за допомогою електронного кабінету платника, з використанням лише електронного цифрового підпису фізичної особи.

Детальніше

9. Оцінювати результати службової діяльності держслужбовців будуть по-новому

Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовцівдоповнено новим пунктом щодо оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців, які займають посади державної служби категорій "Б" і "В".

З усіма нормативно-правовими актами, що стосуються держслужби, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Детальніше

10. Як розрахувати термін користування об'єктами декларування

Йдеться про заповнення щорічної декларації, декларації кандидата на посаду та декларації після звільнення. Залежно від типу заповнюваної декларації термін користування або володіння об'єктами декларування розраховується по-різному.

Перевірити суб'єкта декларування можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Детальніше

Читайте також інші дайджести щодо перезавантаження держслужби, підготовлені ЮРЛІГОЮ:

Дайджест новин для державних службовців

Перезавантаження держслужби: що важливо знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини