Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновити загублені права водія можна онлайн

Реклама

Замінити посвідчення водія чи відновити його у разі втрати або викрадення тепер набагато легше - достатньо зайти в електронний кабінет водія (ЕКВ).

Як це працює, роз'яснив Головний сервісний центр МВС.

Громадянин отримує відповідне сповіщення у випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами. Відмова в наданні послуги можлива з низки причин, передбачені урядовою постановою № 946, яка вносить зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. З повним текстом документів можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Отримати посвідчення водія можна в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в електронній заяві громадянина.

У Головному сервісному центрі МВС звернули увагу, що перелічені послуги доступні онлайн для власників посвідчень водія, фотокартка яких не старше двох років.

Електронний кабінет водія - це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про ваші транспортні засоби, а також можливість скористатися деякими послугами сервісних центрів МВС онлайн. Він запрацював у грудні 2018 року. Авторизуватись в ЕКВ можна за допомогою КЕП, BankID або MobileID. Користувачі ЕКВ можуть дізнатися інформацію про власні посвідчення водія та транспортні засоби, перевірити історію штрафів та сплатити їх. Також в ЕКВ можна зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну послугу перевірки транспортного засобу за його VIN-кодом та індивідуальний номерний знак.

Перевірити АЗС та СТО, послугами яких ви користуєтеся, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Вам може бути цікаво дізнатися:

Як отримати міжнародні права водія

Топ-10 змін для водіїв

Дозволено продавати бензин у пластикові каністри

Як оформити постійні водійські права

Власники розкішних автівок мають сплатити транспортний податок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини